Pioneer Alapkezelõ Zrt.
OTP Alapkezelõ Rt.


Pioneer Alapkezelõ Zrt. bemutatása

A Pioneer Alapkezelõ Zrt. (korábban CA IB Alapkezelõ Rt.) a hazai alap- és vagyonkezelési piac legrégebbi és egyben az egyik meghatározó szereplõje.

A Pioneer Alapkezelõ Zrt. tulajdonosa 2006. októbere óta a Pioneer Global Asset Management S.p.A., az UniCredit Group tagja. Az UniCredit Európa vezetõ bankcsoportjai közé tartozik, a HVB Bankcsoporttal 2005-ben megvalósított fúzió révén Közép-Európa piacvezetõ pénzügyi szolgáltatójává lépett elõ. Az UniCredit 19 országban 7000 fiókból álló hálózattal rendelkezik, 28 millió ügyfelet szolgál ki 140 ezer alkalmazott segítségével.

A Pioneer Alapkezelõ Zrt. teljes körû befektetés-kezelést végez nyugati értelemben véve is klasszikusnak számító vagyonkezelõ tõkepiaci társaságként mûködve. Nemzetközi háttere révén mind a tõkepiaci eszközök jellege, mind azok földrajzi eredete szempontjából lefedi a teljes globális kínálatot. A társaság tevékenységének fõ profilját a vagyon-, alap- és portfoliókezelés adja.

Az Alapkezelõ a bank- és biztosítói csoportoktól független nyugdíjpénztári vagyonkezelési piac meghatározó szereplõje. Ügyfeleink között az ország legnagyobb gazdasági társaságainak munkahelyi nyugdíjpénztárai, jelentõs létszámú ágazati nyugdíjkasszák, valamint néhány országos nyitott pénztár is megtalálható. Intézményi referenciáinkat gyarapítja még számos biztosítói portfólió, de egészségpénztárak és egyéb gazdálkodó szervezetek is megtisztelnek minket bizalmukkal.

A Pioneer Alapkezelõ Zrt. honlapja