Pioneer Alapkezelő Zrt.
OTP Alapkezelő Rt.


Pioneer Alapkezelő Zrt. bemutatása

A Pioneer Alapkezelő Zrt. (korábban CA IB Alapkezelő Rt.) a hazai alap- és vagyonkezelési piac legrégebbi és egyben az egyik meghatározó szereplője.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. tulajdonosa 2006. októbere óta a Pioneer Global Asset Management S.p.A., az UniCredit Group tagja. Az UniCredit Európa vezető bankcsoportjai közé tartozik, a HVB Bankcsoporttal 2005-ben megvalósított fúzió révén Közép-Európa piacvezető pénzügyi szolgáltatójává lépett elő. Az UniCredit 19 országban 7000 fiókból álló hálózattal rendelkezik, 28 millió ügyfelet szolgál ki 140 ezer alkalmazott segítségével.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. teljes körű befektetés-kezelést végez nyugati értelemben véve is klasszikusnak számító vagyonkezelő tőkepiaci társaságként működve. Nemzetközi háttere révén mind a tőkepiaci eszközök jellege, mind azok földrajzi eredete szempontjából lefedi a teljes globális kínálatot. A társaság tevékenységének fő profilját a vagyon-, alap- és portfoliókezelés adja.

Az Alapkezelő a bank- és biztosítói csoportoktól független nyugdíjpénztári vagyonkezelési piac meghatározó szereplője. Ügyfeleink között az ország legnagyobb gazdasági társaságainak munkahelyi nyugdíjpénztárai, jelentős létszámú ágazati nyugdíjkasszák, valamint néhány országos nyitott pénztár is megtalálható. Intézményi referenciáinkat gyarapítja még számos biztosítói portfólió, de egészségpénztárak és egyéb gazdálkodó szervezetek is megtisztelnek minket bizalmukkal.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. honlapja